600-650 faina /600-650 farina
250 ml lapte caldut / 250 ml latte tiepido
100 g zahar tos / 100 g zucchero
60 ml ulei / 60 ml olio girasole
20 g drojdie proaspata / 20 g lievito di birra fresco
1 ou / 1 uovo
2 galbenusuri / 2 tuorli
un praf de sare / un pizzico di sale
coaja rasa a unui citrice / scorza di un limone o arancia
Vanilina / vanillina
Drojdia se dizolva in laptele caldut impreuna cu zaharul. Se adauga oul si galbenusurile batute usor, uleiul, coaja de citrice, sarea. Mestecam usor cu o furculita.
Adaugam faina si incepem a framinta. Se poate framinta cu mina, cu masina de facut paine, cu robotul de bucatarie (cca 20 minute) pina ce obtinem un aluat omogen.
Acoperim cu folie alimetara si lasam la caldut pina ce isi dubleaza volumul (60 minute).
Il lievito va sciolto nel latte tiepido insieme allo zucchero. Aggiungere l'uovo e i tuorli sbattuti leggermente, l'olio, il sale, la scorza di limone o arancia. Mescolare con una forchetta. Aggiungere la farina e impastate (a mano, nel robot o nella macchina del pane). Impastare fino ad ottenere un'impasto liscio ed omogeneo(20 minuti). Coprire con pellicola e lasciar riposare in luogo caldo per 60 minuti. Deve raddoppiare di volume.
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