mercoledì 16 maggio 2018

Pască tradiţională napoletană (Casatiello napoletano)

Il casatiello napoletano este un fel de pasca
tradiţională napoletană. Poate fi sărată cît şi dulce.
Reţeta tradiţionlă zice că aluatul sa fie simplu cu făină, apă, sare şi untură. Umplută cu caşcaval şi salam.
Eu însă am optat pentru o rețetă diferită de cea originală.
Rețeta la aluat o gasiți aici.http://dolcipassionidirinella.blogspot.it/2015/06/pan-brioche-salato-di-irinella-aluat.html?m=1

Pentru umplutură avem nevoie de:

150 g Salam uscat (dupa gust)
150 g caşcaval pecorino sau parmiggiano reggiano
Putin piper negru

Pentru finisare:

3 oua pentru decor
1 gălbenuş de ou

După ce aluatul a crescut bine incepem a pregăti pascuța.
Taiem cubulețe caşcavalul si salamul.
Din aluatul Total lăsăm deoparte o bucată ,cam cîte încape în pumn.
Întindem aluatul dîndui o formă dreptunghiulară.
Ungem aluatul cu puțină unt sau untură şi punem umplutura.


Începem a rula aluatul din partea sa cea mai largă pînă a obţine un salam.


Îl punem în forma de copt unsă cu ulei.


Îintindem aluatul lasat deoparte . Tăiem fîşii de cîte 5 mm fiecare. Aveţi nevoie de 6 fîşii, 2 pentru fiecare ou.
Spălăm ouăle , le aşezăm pe aluat in felul următor.



Lăsăm la crescut pentru o ora.
Cînd e gata crescut îl ungem cu gălbenuş de ou şi dăm la cuptor deja preîncalzit la 180 °C pentru circa 45- 60 minute. 


POFTĂ BUNĂ!




Nessun commento:

Posta un commento