După mai multe încercări
de a pregatitortul cu miere , şi
toate eşuate am încercat altă rețetă.
Rețeta mi-a fost recomandată de o iscusită gospodină, ce foloseşte această rețetă mereu, fără a da greş niciodată.
Deci, reţeta nu imi aparţine dar mă împart cu mare drag.
100 g unt
200 g zahăr
2 ouă
2 linguri de miere
1 linguriță bicarbonat de sodiu
450 g făină (cca)
Crema : (pentru ambele torturi)
1 kg smîntînă grasă
Zahăr tos supa gust
300 g lapte condensat
500 ml frişcă bătută
500 g mascarpone
Aluatul este pregătit pe baie de aburi.
Într-un bol punem untul, zahărul, mierea şi ouăle. Punem la baie de aburi şi mestecăm pînă ce se topesc toate ingredientele şi devine o compoziţie unică.
Adăugăm bicarbonatul de sodiu.
Mestecăm pînă işi dublează volumul. Stingem focul. Dăm bolul la o parte şi adăugăm treptat făina.
Frămîntăm un aluat omogen.
Eu l-am lasat la odihnit pe circa o oră in frigider învelit cu peliculă alimentară.
de a pregatitortul cu miere , şi
toate eşuate am încercat altă rețetă.
Rețeta mi-a fost recomandată de o iscusită gospodină, ce foloseşte această rețetă mereu, fără a da greş niciodată.
Deci, reţeta nu imi aparţine dar mă împart cu mare drag.
Pentru aluat avem nevoie de:
100 g unt
200 g zahăr
2 ouă
2 linguri de miere
1 linguriță bicarbonat de sodiu
450 g făină (cca)
Crema : (pentru ambele torturi)
1 kg smîntînă grasă
Zahăr tos supa gust
300 g lapte condensat
500 ml frişcă bătută
500 g mascarpone
Aluatul este pregătit pe baie de aburi.
Într-un bol punem untul, zahărul, mierea şi ouăle. Punem la baie de aburi şi mestecăm pînă ce se topesc toate ingredientele şi devine o compoziţie unică.
Adăugăm bicarbonatul de sodiu.
Mestecăm pînă işi dublează volumul. Stingem focul. Dăm bolul la o parte şi adăugăm treptat făina.
Frămîntăm un aluat omogen.
Eu l-am lasat la odihnit pe circa o oră in frigider învelit cu peliculă alimentară.
După imparțim aluatul în 7-8 biluțe egale.
Le întindem una cite una in foi foarte subțiri si decupăm după plac: in formă de cifră, literă, dîndui o formă rotundă sau dreptunghiulară.
Coacem fiecare foaie de la 3 la 5 minute la 150-170 °C. Timpul coacerei depinde mult si de cuptor.
Pentru aceste torte am facut doza dubla de aluat.
Crema:
1. Se bate bine smîntîna grasă cu zaharul tos pînă iši dubleaza volumul.
2. Batem putin mascarponele împreună cu laptele condensat (cca 2 minute), pînă se incorporează laptele.
3. Batem bine frişca. Pentru a se primi pufoasă trebuie sa fie rece rece din frigider.
4. Încorporăm smîntîna cu mascarpone. După ce a devenit o compoziție pufoasă şi omogenă adăugăm treptat frişca, mestecînd cu o lingură de lemn sau silicon. Trebuie sa obținem crema pufoasă şi nicidecum lichidă.
Această cremă mi-a ajuns pentru ambele torturi. (Tort cifră marimea a unei voi A4; tortul rotund diametru 22-24)
Coacem fiecare foaie de la 3 la 5 minute la 150-170 °C. Timpul coacerei depinde mult si de cuptor.
Pentru aceste torte am facut doza dubla de aluat.
Crema:
1. Se bate bine smîntîna grasă cu zaharul tos pînă iši dubleaza volumul.
2. Batem putin mascarponele împreună cu laptele condensat (cca 2 minute), pînă se incorporează laptele.
3. Batem bine frişca. Pentru a se primi pufoasă trebuie sa fie rece rece din frigider.
4. Încorporăm smîntîna cu mascarpone. După ce a devenit o compoziție pufoasă şi omogenă adăugăm treptat frişca, mestecînd cu o lingură de lemn sau silicon. Trebuie sa obținem crema pufoasă şi nicidecum lichidă.
Această cremă mi-a ajuns pentru ambele torturi. (Tort cifră marimea a unei voi A4; tortul rotund diametru 22-24)
Din 450 g de faina ti au ieșit asa de multe foi și rotunde și cifrele?
RispondiEliminaDoza dubla
EliminaA dublat cantitatile a scris doamna mai sus.
RispondiEliminaCe fel de smântâna folosiți?! Mulțumesc
RispondiEliminaFoarte buna rețetă de tort 👍👍
RispondiElimina