Pentru pain de spain (22 cm diametru) / Per il pan di spagna (22 cm diametro):
270 g oua / 270 g uova
200 g zahar / 200 g zucchero
113 g faina / 113 g farina
60 g amidon de cartof / 60 g fecola di patate
40 g cacao / 40 g cacao
Pentru crema / Per la crema:
500 ml lapte gras / 500 ml latte intero fresco
125 g galbenus / 125 g tuorlo d'uovo
150 g zahar / 150 g zucchero
40 g amidon de porumb / 40 g amido di mais
100 ml frisca / 100 ml panna da montare
100 g ciocolata alba / 100 cioccolato bianco
coaja rasa de portocala / la scorza grattugiata di un arancia
marmelada de cirese / marmellata di ciliege
Pentru sirop / Per la bagna:
50 ml maraschino / 50 ml maraschino
125 ml apa / 125 ml acqua
Pentru decor/ Per decorare:
Faina de cocos / farina di cocco
ciocolata amara rasa / cioccolato fondente tritato
frisca / panna da montare
cirese / ciliege
capsuni / fragole
Mestecam faina, amidonul si cacao si le cernem.
Batem ouale (la temperatura camerei) cu zaharul pina cind compozitia isi dubleaza volumul. Adaugam putin cite putin faina (amidonul si cacao) cernute si mestecam cu o lingura de lemn sau silicon de jos in sus.
Tapetam tava de tort cu hirtie si turnam compozitia.
Coacem la 180°, la cuptor deja preincalzit timp de 25-30 de minute.
Prima de al taia lasam bine sa se raceasca.
Mescolare le farine si setacciarle.
Montare le uova insieme allo zucchero finché aumentano di volume. Aggiungere poco alla volta le farine e mescolare dal basso verso l'alto per non smontare il composto.
Imburrare ed infarinare lo stampo e versarne dentro il contenuto. Cuocere a 180°, forno già caldo, per 25-30 minuti.
Lasciar freddare prima di tagliare.
Crema o pregatim punind la fiert laptele cu jumatate din cantitatea de zahar si coaja de citrice. Intr-un bol batel galbenusurile cu zaharul ramas, adaugam amidonul de porumb. Mestecam si adaugam putin lapte cald (care l-am pus la fiert) pentru a rari compozitia. Cind laptele fierbe adaugam compozitia de galbenusuri, zahar, amidon si lapte. Mestecam pina ce se ingroasa si fierbem timp de 2-3 minute. Stingem focul si adaugam ciocolata in bucati, mestecind pina ce asta se topeste. Punem crema intr-un bol si o acoperim cu pelicula alimentara. Lasam la racit mai intii la temperatura camerei, dupa aia dam la frigider.
Per la crema invece mettere il latte a bollire in una casseruola insieme alla metà dello zucchero e gli aromi. Nel frattempo sbattere i tuorli con il restante zucchero poi unire la maizena, Mescolare bene per non avere grumi. Diluire il composto con poco latte caldo (dalla casseruola) e mescolare. Quando il latte raggiunge il bollore versare a filo il composto di tuorli, zucchero e maizena e mescolare continuamente. Lasciar cuocere per 2-3 minuti a fuoco dolce.
Fare a pezzetti il cioccolato e aggiungerlo alla crema. Mescolare finché si scioglie il cioccolato. Coprire la crema con la pellicola a contatto e lasciar freddare poco a temperatura ambiente poi mettere nel frigo.
Taiem blatul in trei. Insiropam primul (pentru sirop amestecam apa cu maraschino).
Tagliare il pan di spagna in tre parti uguali. Cominciare l'assemblaggio della torta con il bagnare del primo disco.
Ungem cu putina marmelada.
Spalmiamo con poco della marmellata.
Adaugam crema si fructele.
Spalmare la crema e mettere sopra la frutta a pezzetti.
Punem a doua foaie de pain de spain, o insiropam, adaugam marmelada, crema si fructele. Terminam cu ultima foaie de torta (insiropata).
Mettere l'altro disco disco di pan di spagna, bagnarlo, spalmare la marmellata, la crema e mettere la frutta. E completare con l'ultimo disco di pan di spagna (bagnato anche esso).
Batem frisca si ungem torta. Mestecam ciocolata rasa cu faina de cocos si decoram marginile tortului.
Montiamo la panna e decoriamo la torta. Mescoliamo la farina di cocco e il cioccolato e decorare i margini della torta.
Decoram cu flori din frisca, capsuni si cirese.
Decoriamo la torta con ciuffetti di panna, fragole e ciliege.
Pofta Buna!
Buon Appetito!
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