Aceasta torta am facuto pentru baietelul nanaseilor nostri, care a implinit 11 ani. Stiu bine cà ca orice copil ii place spongebob. Blatul este un pandispan cu cacao iar crema este din mascarpone si nutella. Simplu si bun.
Questa torta l'ho preparata per il figlio dei nostri testimoni di nozze, che ha compiuto 11 anni.
Dentro è composta da un pan di spagna al cacao, bagna semplice al latte e nesquik e una crema al mascarpone e nutella.
Pentru pandispan dreptunghiular 20x28 / Per il Pan di spagna (teglia rettangolare regolabile 20x28):
5 oua / 5 uova
150 g zahar tos / 150 g zucchero
45 g amidon de cartof / 45 g fecola
85 g faina / 85 g farina
30 g cacao / 30 g cacao
Pentru sirop / Per la bagana:
lapte / latte q.b.
2-3 lingurite nesquik / 2 -3 cucchiani nesquik
Mestecam faina, amidonul si cacao si le cernem.
Batem ouale (la temperatura camerei) cu zaharul pina cind compozitia isi dubleaza volumul. Adaugam putin cite putin faina (amidonul si cacao) cernute si mestecam cu o lingura de lemn sau silicon de jos in sus.
Tapetam tava de tort cu hirtie si turnam compozitia.
Coacem la 180°, la cuptor deja preincalzit timp de 25-30 de minute.
Prima de al taia lasam bine sa se raceasca.
Mescolare le farine si setacciarle.
Montare le uova insieme allo zucchero finché aumentano di volume. Aggiungere poco alla volta le farine e mescolare dal basso verso l'alto per non smontare il composto.
Imburrare ed infarinare lo stampo e versarne dentro il contenuto. Cuocere a 180°, forno già caldo, per 25-30 minuti.
Lasciar freddare prima di tagliare.
Pentru crema/ Per la crema:
250 g mascarpone / 250 g mascarpone
6 linguri de nutella / 6 cucchiai colmi di nutella
4 linguri de zahar pudra / 4 cucchiai di zucchero a velo
Batem mascarponele cu zaharul pudra. Adaugam nutella si mestecam pina devine o compozitie omogena. Putem adauga si putina frisca batuta.
Taiam blatul in doua, il insiropam si punem crema. Adaugam a doua foaie de tort.
Il decoram cum mai mult ne place, eu insa am folosit pasta de zahar pentru a face sbongebob.
Montare il mascarpone insieme allo zucchero. Aggiungere la nutella e mescolare. Volendo si può aggiungere anche della panna montata.
Tagliare il pan di spagna in due, bagnare con la bagna al latte e nesquik e mettere la crema. Mettiamo l'altro disco sopra alla crema e decoriamo a piacere.
Io ho preparato una crema al burro per poter poi far aderire la pasta di zucchero.
Pofta buna!!
Buon Appetito!
Questa torta l'ho preparata per il figlio dei nostri testimoni di nozze, che ha compiuto 11 anni.
Dentro è composta da un pan di spagna al cacao, bagna semplice al latte e nesquik e una crema al mascarpone e nutella.
Pentru pandispan dreptunghiular 20x28 / Per il Pan di spagna (teglia rettangolare regolabile 20x28):
5 oua / 5 uova
150 g zahar tos / 150 g zucchero
45 g amidon de cartof / 45 g fecola
85 g faina / 85 g farina
30 g cacao / 30 g cacao
Pentru sirop / Per la bagana:
lapte / latte q.b.
2-3 lingurite nesquik / 2 -3 cucchiani nesquik
Mestecam faina, amidonul si cacao si le cernem.
Batem ouale (la temperatura camerei) cu zaharul pina cind compozitia isi dubleaza volumul. Adaugam putin cite putin faina (amidonul si cacao) cernute si mestecam cu o lingura de lemn sau silicon de jos in sus.
Tapetam tava de tort cu hirtie si turnam compozitia.
Coacem la 180°, la cuptor deja preincalzit timp de 25-30 de minute.
Prima de al taia lasam bine sa se raceasca.
Mescolare le farine si setacciarle.
Montare le uova insieme allo zucchero finché aumentano di volume. Aggiungere poco alla volta le farine e mescolare dal basso verso l'alto per non smontare il composto.
Imburrare ed infarinare lo stampo e versarne dentro il contenuto. Cuocere a 180°, forno già caldo, per 25-30 minuti.
Lasciar freddare prima di tagliare.
Pentru crema/ Per la crema:
250 g mascarpone / 250 g mascarpone
6 linguri de nutella / 6 cucchiai colmi di nutella
4 linguri de zahar pudra / 4 cucchiai di zucchero a velo
Batem mascarponele cu zaharul pudra. Adaugam nutella si mestecam pina devine o compozitie omogena. Putem adauga si putina frisca batuta.
Taiam blatul in doua, il insiropam si punem crema. Adaugam a doua foaie de tort.
Il decoram cum mai mult ne place, eu insa am folosit pasta de zahar pentru a face sbongebob.
Montare il mascarpone insieme allo zucchero. Aggiungere la nutella e mescolare. Volendo si può aggiungere anche della panna montata.
Tagliare il pan di spagna in due, bagnare con la bagna al latte e nesquik e mettere la crema. Mettiamo l'altro disco sopra alla crema e decoriamo a piacere.
Io ho preparato una crema al burro per poter poi far aderire la pasta di zucchero.
Pofta buna!!
Buon Appetito!
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